Skocz do zawartości

Nie można odpalić po 15 minutach postoju- ostygnie i jest OK

Rekomendowane odpowiedzi

Preparat ją wymyje.Nie ma sensu wymieniać.Ona jest mokra od zewnątrz a zobaczysz co jest w środku.

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Tak jak wszystkie inne wtyczki.Wypinasz psikasz preparatem do czyszczenia styków odczekujesz chwilę aby odparował.i wpinasz .

Tam masz takie coś.91e48e0b07d1e80e0371148bb181b058.jpg

myślisz, że ta stara wtyczka będzie się nadawała ? :-( Myslicie, że udało mi się namierzyć powód nie odpalania na ciepłym?

Stara nie znaczy zla....

pod warunkiem, że tam nie wciekło do niej nic :-( co to za preparat do styków?

Edytowane przez Bestia

Jak wycieklo spod niej, myjesz i tyle. Malo tego wtyczki zazwyczaj sa w srodku uszczelnione i wyciek jest na zewnątrz....

Jak wycieklo spod niej, myjesz i tyle. Malo tego wtyczki zazwyczaj sa w srodku uszczelnione i wyciek jest na zewnątrz....

oby spod niej bo wygląda fatalnie :( Jaki ten preparat polecacie?

Ja jestem stary uparciuch i mi osobiście nie pasuje to że podczas pracy silnik nie gaśnie.To byłby klasyczny objaw.Ale problem z odpaleniem na czujnik mi nie pasuje.

Ale ileż jest różnych nietypowych usterek?

Ja jestem stary uparciuch i mi osobiście nie pasuje to że podczas pracy silnik nie gaśnie.To byłby klasyczny objaw.Ale problem z odpaleniem na czujnik mi nie pasuje.

Ale ileż jest różnych nietypowych usterek?

jest wiele takich osób z takimi objawami jak ja i po wymianie czujnika spokój ;D najwidoczniej czujnik ma problem tylko z rozruchem... oby...

To nie sa typowe objawy czujnika wału. Podobne objawy moze dawac sterowni9k silnika, ale w cdti bardzo rzadko się psuje, Nie wiem jak z wtryskiwaczami, u kumpla takie objawy były przy uszkodzonym wtryskiwaczu(bmw)

sterownik świruje bo dostaje fałszywe polecenie od czujnika wału...

Edytowane przez Bestia

U kolegi w golfie 3 takie numery robił alarm.Po nagrzaniu się centralki nie odpalił auta.Po wyrzuceniu alarmu i pomostkowaniu tego co odcinał problemy się skończyły.