Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Remus122
3 minuty temu, ArKos napisał:

Nie udzielaj się jeśli nie wiesz.

Może się nie znam ale zawsze myślałęm że scv to to : link
Tak jak pisałem ten zawór ciśnienia wymieniłem na oryginał BOSCH żeby nie było żadnych wątpliwości, a błąd nadal pozsotał 

No to jest wlasnie scv, zrobiles jego adaptacje , przyuczenie?

SCV jest na pompie. Piszesz, że ten silnik go nie ma. To sie zdecyduj. Pisać po to, żeby pisać, nie służy dobrze forum, bo ktoś przeczyta takiego pierda i wprowadzisz go w błąd.
KAŻDY okład CR ma zawór regulacyjny pompy, popularnie nazywany SCV. To, że spod Twojego linka inaczej wygląda nie oznacza, że MUSI tak wyglądać. On ma spełniać funkcję techniczną i czy wtyczka jest od frontu czy z boku, to nieistotne.
Niemniej jednak zastanów się co piszesz.

I nigdy więcej nie pisz, że 1,9cdti nie ma SCV.

Pompa od Z19DTH i zawór regulacyjny czyli SCV:

0445010128-POMPA-VITO-1-9-CDTI-68018-733AA_[5406]_1200.jpg

Gość Remus122

Pisałem kilka wiadomości wcześniej co było robione I ten zawór był wymieniony na nowy. Zastanawia mnie kwestia adaptacji bo ta na pewno nie była robiona Ale wydaje mi sie że ja się robi przy wmysłach denso w silnikach z17

Kolega chyba po prostu nie wiedzial że regulator cisnienia paliwa to scv, dzieki forum już to wie. Teraz trzeba sie zastanowic co dalej z jego problemem zrobic. Zatem pytam jeszcze czy była adaptacja i jakie jest spalanie chwilowe. Wedle różnych opinii adaptacja nie zawsze jest potrzebna

Niezależnie od modelu silnika, należy wyuczyć układ paliwowy po wymianie SCV.

• Upvote 1

Jesli Arkos pisze ze trzeba to nie ma co dyskutowac tylko zrobic przyuczenie. Ja spotykalem sie z roznymi opiniami, jesli spalanie jest niskie nie trzeba, teraz wiem ze trzeba mimo tego. Kolega zrobi przyuczenie małej dawki. Wtedy bedzie po bożemu i bedzie mozna wykluczyc kolejny element

Sadzę ze nie. W razie za wysokiego lub niskiego cisnienia powinno wywalac błąd i wchodzić w tryb awaryjny,