Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'brak' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
  • OPEL24 Riders
  • Porady dla kupujących samochód

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 7 wyników

  1. Witam. Przeszukałem multum tematów i nie ma słowa o moim problemie. Zacznę od początku. Od pewnego czasu opel (astra II 2.0 dti, 101km) zamula strasznie. Szukałem przyczyn, byłem u mechaników, kompresja ok, turbina ok, egr ok, niby wszystko ok ale nie odpala się ta turbina ani troche. Gdy spadają obfite deszcze, są kałuże i się zmoczy porządnie to moc wraca, jakby jakieś przwody były przerwane lub naderwane i po zamoczeniu przewodzenie wracało w nich. Moim pytaniem jest, gdzie tego szukać, gdzie jest największe prawdopodobieństwo a jeśli się mylę to co to może być? Dodam że żadnych błędów nie mam, jedynie jak jadę i nie ma mocy to czasem przy ponad 120 zapala się check engine ale ten błąd nie zostaje zapisany, znika wraz z kontrolką. Ratujcie prosze bo już mnie szlag trafia. Dzięki i pozdrawiam.
  2. Cześć, kilka dni temu kupiłem swoje pierwsze autko które choruje na brak mocy (chyba że ten silnik po prostu tak ma w co wątpie) motor to 1.5 td isuzu. Do 60-70kmh jakoś jedzie jak mu sie przygazuje jednak powyżej 70-80 do 120kmh rozpędza sie bardzo mozolnie czy to na 4 czy 5 biegu gaz w podłodze a auto ledwo zipie. Miałem okazje stestować jego v maxa gdzie doszedł do 120 na swoich siłach na prostej drodze zaś 140 osiągnął dopiero z górki jadąc dosłownie minute dwie przy 140 temp doszła do 95 nie wiem czy dalej by się grzał bo czerwone ale podejrzewam że tak. Ogólnie przez to spalanie wzrasta bo gaz cały czas w podłodze żeby to jakoś sie rozbujało. W mechanice jestem zielony i na razie boje sie co kolwiek sprawdzać a jak czytam na forach z podobnymi problemami to tak naprawde pół silnika bym musiał rozebrać bo nie wiem od czego. Ps. nie działa obrotomierz wiec nie mam pojecia do jakich obrotów pracuje (poprzedni własciciel powiedział ze obrotomierza nie naprawiał bo musiałby cala elektronike rozmontować) Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
  3. Witam mam takie pytanie, moze juz bylo moze nie, Problem jest taki: Wgrywalem Polskiego lektora do navi plyta sie zawiesila, chociaz wczesniej robilem z ta plyta kilka razy to samo i bylo ok. ok nie moglem wyciagnac plyty, odlaczanie klem nic nie dalo , i tak przez 3 dni walczylem z ta plyta.Malo teg oradio oczywiscie sie nie wylacza trzeba odlaczyc kleme zeby zgaslo i oczywicenie nie rozladowala akumaltora... ehhhh Wsiadam do auta jade raptem plyta wyszla jupi, wsadzam nowa plyte nagrana z tym samym softem wgralo sie jupi dziala, mapy dzialaja jest ok ale gada znowu po holendersku;/ wrzucam jeszcze raz plyte i pach ciach zawiecha Pytanie moje czy jest jakis myk zeby wyciagnac plyte recznie, czy trzeba znowu czekac az sama wyskoczy, czytalem zeby wyciagnac radio i przepiac kostki(chyba zamowie klucze do tego radia) i wtedy plyta wyskoczy. moje drugie pytanie: jak sie zawiesi plyta robie restart (odlaczam klemy) wchodze w ustawnia i wybieram jezyk jest na samym dole POLSKI gdy wgram ten soft, POslkiego nie ma chodzi o spolszczenie menu nie navi co tez jest ok moze ktos ma softa gdzie jest POlskie menu sprawdzone ?
  4. Witam, mam problem z ogrzaniem wnętrza. Jaka może być przyczyna? Auto po przejechaniu nawet 20 km nie ma ciepłego nawiewu, cały czas leci letnie powietrze. Termostat wymieniony na nowy. Myślałem o nagrzewnicy ale nie wiem jak się do niej dostać. Ktoś pomoże? Corsa C 04r. 1.2 16v Rozrząd na łańcuchu
  5. Cześć, Słuchajcie od niedawna jestem posiadaczem Corsy C z silnikiem diesla 1.7 DTI. Ostatnio przyjechałem nim od rodziców z Gdańska do Poznania i tu po pewnym czasie, kiedy dojeżdżałem do pracy i zaparkowałem, chciałem jednak wyprostować auto - pojawiła się kontrolka CHECK ENGINE i samochód zakręcił raz i nie zapalił. Nie miałem czasu wiec poszedłem do pracy. Po 8h auto odpaliło normalnie - bez żadnych problemów. Mimo wszystko pojechałem do mechanika, wpiąć się na komputer, żeby sprawdzić co to za błąd. Po drodze, wszystko w aucie jakby zaczęło gasnąć jakby traciło moc, zapaliły się też kontrolki ABS oraz poduszki powietrznej. Stwierdziłem, że lekko dodam gazu stojąc na czerwonym, żeby mi to auto nie zgasło i rzeczywiście, jak już dojechałem do mechanika auto pracowało normalnie. Mechanik niestety- nie zobaczył żadnych błędów Kazał mi odjechać i wrócić jeśli problem się powtórzy. No minęły 2 tygodnie. Wsiadam dziś do auta, wciskając sprzęgło zaczęła lecieć na mnie woda?? (kompletnie nie mam pojęcia czy istnieje możliwość, żeby dostała się tam deszczówka?). No nic, myślę, jadę dalej. Niestety po pracy samochód ledwo ruszył, ale całe szczęści odpalił. Dojechałem do domu znowu z objawem utracenia mocy, tablica rozdzielcza zgasła, radio zgasło, no znowu dodałem gazu i wszystko wróciło do życia. Dojechałem do domu zaparkowałem, zgasiłem. Po drodze świeciły się kontrolki poduszek, abs, eps, ikonka samochodu. A teraz na włączonym zapłonie świeci się EPS i ikonka samochodu. Czy ktokolwiek może choć trochę orientować się z czym to może być problem? Czy to zwykły akumulator czy może problem jest w alternatorze? Zastanawia mnie fakt, że komputer nie pokazał żadnych błędów? Liczę na pomoc, pozdrawiam! Tomek
  6. Panowie, zwracam się do was bo już nie wiem jak to ogarnąć. Silnik pracuje tylko na 3 cylindrach, drugi cylinder sobie darmo chodzi. Wymieniłem świece, kable, kopułke i dalej to samo. Co może być że nie zapala mieszanki? Ciśnienie w cylindrach normalnie jest 8.5
  7. Witam. Poszperałem troche na forum i nie umie znaleźć wątku. A mianowicie. Wyskoczyła czerwona kontrolka brak ładowania i od razu padło wspomaganie. jak to jest ze sobą połączone bo w poprzednich autach jak padło wspomaganie to tylko wspomaganie, a jak alternator to alternator. A nie jak teraz i ładowanie i wspomaganie. szukam szperam i nie umie znaleźć satysfakcjonującej odpowiedzi. Poratuje ktoś :-) z góry dzieki za odpowiedz
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.